新報人

新報人

(香港浸會大學傳理學院新聞系學生刊物)

《新報人》簡介香港浸會大學傳理學院新聞系學生刊物《新報人》於1970年創辦, 是香港自有新聞教育以來,歷史最悠久而且從未中斷過的大學生實驗報紙。也 因此,它有著不同於主流傳媒的辦報模式和獨特經歷。《新報人》是學生自主操 辦,老師從旁輔助的同人實驗報刊。它以實踐新聞自由為圭臬。所以,它從創辦一開始,就體現了一種不趨附商業利益,不附從政治功利,只為專業學習的存在 價值。2010年正值《新報人》創刊第40年,《新》改革為雜誌形式,以更貼近社會大眾口味的版面,配合時事、生活等報道,予大眾煥然一新的感覺。今年,《新報人》調整版面分配,讓記者有更大的發揮空間,期望造出更吸引、更獨特的報導。

Recent issue: 新報人四十二卷第二期 (2011年11月)

http://sanpoyan.journalism.hkbu.edu.hk/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 68 other followers

%d bloggers like this: